Нові харківські стартапи, які зацікавили потенційних інвесторів …

Поки в Україні продовжується війна, а економіка держави знаходиться в достатньо тяжкому стані, українці не опускають руки, не емігрують, а шукають різні варіанти, як здивувати світ іноваційними розробками і вирватися на технологічну передову.

Годинник, що рятує людські життя , система докладного аналіза криміногенної обстановки в місті та інші стартапи молодих винахідників, які стали відомими і залучіли іноземні інвестиції. Огляд цікавих іноваційних ідей, створених за останній час харків,янами.

Розумний квадрокоптер «Smart Quadcopter» було створено для: огляду ліній електропередач, нефтяних магістралей, спостереження і охороною за територією. Гібрідний «Смарт квадрокоптер» підіймає вантажі в 200 грам, знаходиться в повітрі до 20-30 хвилин. Розробники- двоє студентів харківського політеху Олександр Скорняков і Михайло Грошевий.

Проект молодих вчених нагороджено призом «Кращій проект» на харківському Ярмарку стартапів в лютому цього року.

Smart Quadcopter буде корисним для охорони і безпеки, в сільському господарстві і під час доставки вантажів. Технічні характеристики розрабки суттєво переважають подібні в безпілотниках низької вартості.

NOZzER Watch

Невеликий симпатичний пристрій, схожий на гаджет для фітнесу, який володіє функціями годинника-будильника.

Такий наручний годинник покликаний допомогти дальнобійникам, водіям автобусів і міського електротранспорту, охоронцям, офісним робітникам на нарадах. Відслідковуючи природні біоритми людини, вони своєчасно сигналізують про наближення першої фази сну. Відчутною вібрацією або наполегливим звуковим сигналом пристрій будить власника.

Для запуску такого стартапу розробнику Івану Рибаченко було потрібно 10 000 доларів. Його проект швидко зібрав більш, ніж 13 000 доларів.

Поштовхом до створення актуального девайсу стала особиста трагедія розробника: двоє його близьких друзів потрапили в автокатастрофу, тому, що водій просто заснув за кермом.

RICAS

Цікавий результат спільної роботи поліцейських і IT-розробників презентований і вперше випробуваний у Харкові. Така аналітична система дозволяє эфективно відслідковувати кримінальну обстановку в різних районах нашего міста.

Співробітники безпеки і охорони правопорядку тепер в змозі отримувати вичерпну картину по різним подіям за добу, тиждень або навіть квартал. Повна назва даного стартапу: Real-time intelligence crime analytics system-RICAS.

У 2018 році проект вийшов до фіналу конкурсу в Харкові, в якому зі стартапами працювали біля 40 спеціалістів по впровадженню ефективних нововеденнь в реальні сектори української економіки.

Дана система відмінно допомагає відслідковувати динаміку злочинів і подій з допомогою відеокамер, в режимі реального часу бачити криміногенні місця в місті і області, оперативно реагувати на те, що відбувається. В систему закладена вся інформація, накопичена за 20-річний період діяльності правоохоронних органів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *