У Харкові і в Україні продовжується компанія обрання населенням лікаря первинної меддопомоги …

Компанія по вибору лікаря первинної допомоги «Лікар для кожної сім,ї»-це перший етап нової медреформи. В межах даної компанії українці підписують декларації з терапевтом, сімейним лікарем, педіатром. На підставі цього пацієнт закріплюється за конкретним лікарем, лікар отримує оплату в залежності від кількості пацієнтів, підписавших договір з ним. Нараховуються оплати за новим принципом з 1 липня. Мінздрав прогнозує, що доходи педіатрів, сімейних лікарів і терапевтів суттєво зростуть.

Також Мінздрав оговорює: терапевт може обслуговувати до 2 тис. пацієнтів, сімейний лікар — 1,8 тисяч, педіатр — 900 осіб. Такі нормативи розраховані, виходячи з уже діючого середнього завантаження дільничних лікарів. Сімейному лікарю, терапевту не має потреби кожного місяця приймати всіх пацієнтів, які підписали з ним декларацію.

Для її підписання пацієнтам можна обрати лікаря з будь якого медзакладу, що надає первинну допомогу, не обов,язково за месцем свого мешкання. Підписання декларацій проводиться тільки в медзакладах, які приєднались до реформи. Вони брендіровані наліпкою «Тут можна обрати свого лікаря». Така наліпка- свідоцтво, що заклад підключено до системи електрон. охорони здоров,я- ehealth.gov.ua.

Для підписання декларації важливо мати з собою: ідентифікац.код, паспорт і телефон, на нього буде надіслано код. Для дітей до 14 років- свідоцтво про нарождення. В регістратурі працівник медзакладу вводить данні пацієнта до електрон. системи. Надійшовший в СМС на мобільний код потрібно сповістити йому ж.

Не потрібно заповнювати паперові бланки або заяви. Декларації роздруковують з електронної системи, після введення данних пацієнта. Він подписує два роздрукованих экземпляри. Співробітник медзакладу підтверджує декларацію електронним підписом, відправляє її до електронної системи.

Посля підписання Національна служба здоров,я спрямовує оплату за ведення конкретного пацієнта його лікарю. Мінздрав просить інформуватиь про всі випадки відмови в підписанні декларації, про будь які порушення порядку їх підписання. Кампания по підписанню не має строків закінчення, тому немає необхідності підписувати декларацію в перші ж дні або тижні.

Разом з тим рекомендують і не відкладати підписання надовго, щоб мати можливість обрати саме того лікаря, якому довіряє пацієнт. Також ми нагадуємо, що надання первинної меддопомоги лишається виключно безкоштовним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *