Весільний фестиваль …

“Весілля в Малинівці”- так називається фестиваль, який відбудеться 8 вересня. На ньому виступлять фольклорні колективи різних країн. Гості свята ознайомляться з весільними обрядами різних районів Харковської області, і з традиціями національностей, що проживають на території Слобожанщини.

Представник Управління культури і туризму Харківської Обласної Держадміністрації Олег Яцина відмітив, що фестиваль “Весілля в Малинівці” заснований ще 2001 року, але проходив не системно, а лише 10 разів. Останні п,ять військових років він не проводився.

“Частими були звернення мешканців Чугуївського району з проханням відродити фестиваль. Тепер це питання активізувала Малинівська обласна теріторіальна громада, для якої таке свято – чудова можливість розвивати обласний туризм, знайти нових друзів, партнерів. Звернулись за підтримкою до керівника ХОДА Юлії Світличної – вона з радістю відкликнулась, подтримала ініціативу громади, взяла фестиваль под свій патронат. Ми відновлюємо цю традицію, і робимо свято більш масштабним”, – розповів голова Чугуєвської РДА.

Бажання прийняти активну участь в фестивалі вже висловили колективи з Грузії, Греції, Вірменії, Біларусі. Також участь в заході візьмуть біля 200 народних майстрів зі всієї України. На території свята, яке пройде в Малинівці 8 вересня, діють 16 локацій и 5 сцен.

На локації “Весільні ворота” буде представлено ретрофотовиставку зі знимками 19 сторіччя, а також цікаву виставку гігантських весільних вінків. Локація “Дитяче місто” – атракціони, солом,яний лабіринт, аквагрим, діти приймуть участь в іграх і конкурсах.

На площадці “Цирк” -спектаклі циркових артистів і можна буде пограти з тваринами з контактного зоопарку. “Поляна весільних оберігів” -гості зможуть придбати унікальний сувенір, поворожити на кохання у чарівника – карпатського мольфара. У “Весільному місті” райони області і представники різних національностей будуть представляти свої найцікавіші весільні обряди.

Головна “родзинка” фестиваля – це можливість укласти весільный союз на одну добу в “Арці закоханих”. Також відбудеться парад молодят, які одружились в цей день, і пар, що одружились на фестивалі в різні роки.

На чотирьох сценах проводяться конкурси: “Слобожанська Яруня”, “Богатыр Чугуєвщини”, виступи народних колективів, шоу концерт весільних оркестрів, майстер-клас весільного танцю. Урочисте відкриття фестивалю відбудеться о 14:00. Ввечері тут відбудеться також концерт за участю зірок української естради.

Для бажаючих приїхати на свято в Малинівці: від станції м. Індустріальна у Харкові, а також автовокзалу Чугуєва будуть ходити числені автобуси з логотипом весільного фестивалю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *