Весільний фестиваль …

“Весілля в Малинівці”- так називається фестиваль, який відбудеться 8 вересня за підтримки Elslots казино. На ньому виступлять фольклорні колективи різних країн. Гості свята ознайомляться з весільними обрядами різних районів Харковської області, і з традиціями національностей, що проживають на території Слобожанщини.

Представник Управління культури і туризму Харківської Обласної Держадміністрації Олег Яцина відмітив, що фестиваль “Весілля в Малинівці” заснований ще 2001 року, але проходив не системно, а лише 10 разів. Останні п,ять військових років він не проводився.

“Частими були звернення мешканців Чугуївського району з проханням відродити фестиваль. Тепер це питання активізувала Малинівська обласна теріторіальна громада, для якої таке свято – чудова можливість розвивати обласний туризм, знайти нових друзів, партнерів. Звернулись за підтримкою до керівника ХОДА Юлії Світличної – вона з радістю відкликнулась, подтримала ініціативу громади, взяла фестиваль под свій патронат. Ми відновлюємо цю традицію, і робимо свято більш масштабним”, – розповів голова Чугуєвської РДА.

Продовжити читання


Нові харківські стартапи, які зацікавили потенційних інвесторів …

Поки в Україні продовжується війна, а економіка держави знаходиться в достатньо тяжкому стані, українці не опускають руки, не емігрують, а шукають різні варіанти, як здивувати світ іноваційними розробками і вирватися на технологічну передову.

Годинник, що рятує людські життя , система докладного аналіза криміногенної обстановки в місті та інші стартапи молодих винахідників, які стали відомими і залучіли іноземні інвестиції. Огляд цікавих іноваційних ідей, створених за останній час харків,янами.

Розумний квадрокоптер «Smart Quadcopter» було створено для: огляду ліній електропередач, нефтяних магістралей, спостереження і охороною за територією. Гібрідний «Смарт квадрокоптер» підіймає вантажі в 200 грам, знаходиться в повітрі до 20-30 хвилин. Розробники- двоє студентів харківського політеху Олександр Скорняков і Михайло Грошевий.

Продовжити читання


У Харкові і в Україні продовжується компанія обрання населенням лікаря первинної меддопомоги …

Компанія по вибору лікаря первинної допомоги «Лікар для кожної сім,ї»-це перший етап нової медреформи. В межах даної компанії українці підписують декларації з терапевтом, сімейним лікарем, педіатром. На підставі цього пацієнт закріплюється за конкретним лікарем, лікар отримує оплату в залежності від кількості пацієнтів, підписавших договір з ним. Нараховуються оплати за новим принципом з 1 липня. Мінздрав прогнозує, що доходи педіатрів, сімейних лікарів і терапевтів суттєво зростуть.

Також Мінздрав оговорює: терапевт може обслуговувати до 2 тис. пацієнтів, сімейний лікар — 1,8 тисяч, педіатр — 900 осіб. Такі нормативи розраховані, виходячи з уже діючого середнього завантаження дільничних лікарів. Сімейному лікарю, терапевту не має потреби кожного місяця приймати всіх пацієнтів, які підписали з ним декларацію.

Для її підписання пацієнтам можна обрати лікаря з будь якого медзакладу, що надає первинну допомогу, не обов,язково за месцем свого мешкання. Підписання декларацій проводиться тільки в медзакладах, які приєднались до реформи. Вони брендіровані наліпкою «Тут можна обрати свого лікаря». Така наліпка- свідоцтво, що заклад підключено до системи електрон. охорони здоров,я- ehealth.gov.ua.

Продовжити читання